Beeldmerk_WIP_2_24022023

Informatie

Algemene informatie

De Maas en Waalse Oktoberfeesten worden gehouden op:

Vrijdag 20 september = Marquee

Zaterdag 21 september = Oktoberfest Samstag (Züruck Am Tisch)

Zondag 22 september = Schunkeln Sonntag Live 

Festivalterrein Laarstraat Afferden (Gelderland)

Marquee = alle leeftijden

Oktoberfest Samstag (Züruck Am Tisch) = 18+

Schunkeln Sonntag Live = alle leeftijden

  • Marquee aanvang 20:30 uur
  • Oktoberfest Samstag (Züruck Am Tisch) aanvang

    Frühe Eintritt: festivalterrein open 18:30 uur, tent open 19:00 uur
    Reguliere Eintritt: festivalterrein open 19:30 uur

  • Schunkeln Sonntag Live aanvang 14:00 uur

Vervoer

Er is een halen en brengen zone = ‘KISS & RIDE’ dicht bij het festivalterrein waar je netjes afgezet en opgehaald kan worden. Volg hiervoor de bewegwijzering van de borden.

De beste optie: kijk je moeder, zus, vader, broer of buurvrouw lief aan voor een taxiritje van en naar de Maas en Waalse Oktoberfeesten! Wil je toch met de auto komen volg dan de borden P naar de parkeerplaats.

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden voor je fiets. De parkeerplaatsen voor fietsers worden duidelijk aangegeven middels borden.

Extra informatie

ID dient getoond te worden op verzoek
Er wordt GEEN alcohol geschonken aan personen jonger dan 18 jaar, in geval van twijfel wordt er gevraagd naar legitimatie. Geen ID? Geen alcohol!

Voor al je vragen rondom tickets kun je contact opnemen met  https://www.yourticketprovider.nl/support

Je kunt je ticket uitprinten en bij de ingang laten zien. Het is ook mogelijk om de barcode op jouw telefoon te laten zien. Zorg wel dat je de helderheid van jouw telefoon maximaal zet.

Er zijn kluisjes aanwezig op het festivalterrein waar je veilig je jas en andere spullen kan opbergen. Je kan een kluisje huren bij de verhuurbalie op het terrein.

In verband met strenge regelgeving omtrent drugsgebruik, hanteert de organisatie een ZERO TOLERANCE beleid. Dit betekent dat zowel soft- als harddrugs niet geaccepteerd zullen worden. De security zal hier streng op controleren bij binnenkomst en tijdens het festival door middel van visitatie

Tijdens de Maas en Waalse Oktoberfeesten wordt er betaald met munten. Deze haal je bij de ingang van de feesttent bij de muntbalie. Zaterdagmiddag 21 september kun je tussen 14.00 en 16.00 uur terecht voor de pre-sale van de munten aan de kassa op het festival terrein aan de Laarstraat in Afferden (Gld.)
Hier kan je zowel cash als met de pin betalen.
Let op! Munten zijn alleen in 2024 geldig en kunnen na afloop ingeleverd worden.

Op het festivalterrein zijn er EHBO-medewerkers aanwezig. Deze zijn duidelijk herkenbaar. 

Er geldt een rookverbod in alle tenten en overkappingen. Dit geldt zowel voor sigaretten als voor E-sigaretten*.

Roken in tenten en onder overkappingen is wettelijk verboden en de boetes lopen op tot €13.500,- per tent! De NVWA controleert met undercover controleurs of het beleid wordt nageleefd. Rook dus buiten de tenten. De gevolgen kunnen oplopen van een waarschuwing tot het ontzeggen van toegang tot het festivalterrein.

*Je mag alleen een E-smoker meenemen op het festivalterrein wanneer de vloeistof nog gesloten is. Er mag maar 1 vloeistof meegenomen worden.

Er zijn geen sigaretten te koop op het festivalterrein.

De Maas en Waalse Oktoberfeesten worden gehouden in een weiland. Het festivalterrein bestaat voor een deel uit grasland en is niet overal even vlak. Een groot deel wordt toegankelijk gemaakt door vloerdelen en doen we ons best om het zo toegankelijk mogelijk te maken. Er zijn een aantal voorzieningen om het mensen met een beperking zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Op het terrein is bij de toiletten een mindervalide toilet.
  • Bij de hoofdentree zijn extra brede paden voor toegang met een rolstoel.

Gevonden voorwerpen worden verzameld en zullen vanaf woensdag bij de Gemeente Druten liggen.
Ben je iets vergeten in jouw kluis, neem contact op met Eventsafe via info@eventsafe.eu

Bij het verlaten van het festivalterrein is het niet mogelijk om het terrein opnieuw te betreden.

Wat is een Oktoberfeest zonder bierpullen? Je krijgt de eerste pul van ons, maar dat betekent dat er vanaf dit jaar geen pullen meer mee naar huis genomen mogen worden. We vragen alle bezoekers om zo veel mogelijk de lege pullen mee terug naar de bar te nemen en om te ruilen zodat er voldoende pullen beschikbaar blijven achter de bar.

De Maas en Waalse Oktoberfeesten zijn enkel mogelijk door de inzet van heel veel vrijwilligers. Lijkt het je leuk om te komen helpen? Neem dan contact op met onze vrijwilligers telefoon (bericht of appje) 06 – 11 45 82 55 

Op onze nieuwe weide beschikken we niet overal over drinkwater. Het water bij de toiletten is dus geen drinkwater! Drinkwater wordt aan de bar verkocht. 

Scroll to Top