Jelle B

Jelle B treedt al jarenlang met veel succes op in Nederland en ver daarbuiten. Met zo’n 200 optredens per jaar kunnen we stellen dat hij het fantastisch goed doet. Oorspronkelijk afkomstig uit het Friese Dokkum heeft hij ondertussen al vele harten van mensen uit het hele land veroverd.

Niet alleen mateloos populair bij de studenten en verenigingen, maar ook een graag geziene gast op bedrijfsfeesten, op dorpsfeesten en in de kroegen.

Het begon allemaal met een mislukte baan als kok op Ameland, vanuit de keuken belandde hij als 16 jarig jongetje al snel op het terras met gitaar, en sindsdien heeft Jelle niets anders meer gedaan dan muziek maken. Jelle speelde op grote festivals, trad op voor de militairen in Afghanistan, speelde in Chicago en reisde vorig jaar met o.a. Mark Rutte naar India in Mumbai te spelen voor duizenden Indiërs.

Daarnaast is hij druk bezig met een carrière op platengebied. Zijn liedjes, “De Pionier”, “Annabella” en “Simpel” stonden hoog in de diverse hitlijsten genoteerd en werden veel gedraaid op de diverse nationale zenders. Met het duet “Mij Ben Je Nu Kwijt” behaalde hij de 7de plaats in de iTunes lijst.

Jelle is, en blijft een ras – artiest. Overal waar hij het podium betreedt ontstaat meteen een geweldige ambiance en hij weet hier als geen ander, met slechts zijn stem en een gitaar, op in te spelen.